• Home
  • $
  • Cosmetische chirurgie

Cosmetische chirurgie

Heeft u last van een goedaardige huidaandoening, zoals een fibroom, bolvormige moedervlek, ouderdomswratje of een ander soort bultje op de huid? En is deze hinderlijk of cosmetisch ontsierend? Kies dan voor een egale huid zonder oneffenheden met een shave behandeling. Dokter Affara en dokter De Graaf zijn uitgebreid bekend met deze relatief eenvoudige behandeling. De shave behandeling is een uitermate geschikte manier om plekjes weg te halen met een goed cosmetisch resultaat.

Voordat u de huidafwijking laat weghalen, willen we u eerst persoonlijk zien. We willen namelijk zeker weten of de huidaandoening daadwerkelijk een goedaardige huidafwijking betreft. Soms is daar meer onderzoek voor nodig. Dit kan dokter De Graaf doen middels onderzoek met een dermatoscoop (microscopie van de huid). Na analyse van de huid bekijken we samen in hoeverre uw wensen haalbaar zijn. U wordt uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en er is ruimte om vragen te stellen. Het kan voorkomen dat we u afraden huidplekken weg te halen, omdat dit beter op een andere manier kan gebeuren of dat het verstandig is nadien de huidafwijking op te sturen voor pathologisch onderzoek.

Bij een shave excisie wordt een goedaardige uitstekende afwijking na lokale verdoving weggeschaafd. Hierna houdt u een schaafwondje over dat doorgaans met weinig littekenweefsel geneest. Soms kiezen we ervoor om het schaafwondje met coagulatie dicht te branden zodat er alvast een kunstmatig korstje ontstaat. Soms besluit de huisarts de schaafwond niet dicht te branden, dan krijgt u voor 24 uur een pleister. Hierna ontstaat er alsnog een korstje. De behandeling duurt ongeveer 15-20 minuten. De risico’s van een shave zijn de vorming van littekenweefsel, nabloeding en het mogelijk teruggroeien van de afwijking.

Na de behandeling is het belangrijk om direct contact met de zon te vermijden om pigmentvorming te beperken. De behandelde huid blijft altijd wat gevoeliger voor verbranding. Het is belangrijk dat deze goed beschermd wordt tegen UV-straling. Gebruik hiervoor minimaal een SPF 30 of hoger. Wij adviseren om niet aan de korstjes te krabben, in verband met infectiegevaar en littekenvorming.

Helaas worden cosmetische ingrepen niet vergoed door de verzekering. U moet deze cosmetische behandeling zelf betalen. De prijs voor 1-2 plekjes is €125, voor 3-5 plekjes is het €250 en voor 6-8 plekjes is het €375. Voor patiënten die ingeschreven staan in de praktijk is de intake gratis. Voor patiënten buiten onze praktijk hanteren we €25 voor de intake.

Als u meer informatie wilt over de behandeling of de kosten, kunt u een afspraak maken om u goed te laten informeren.